Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/153-3532

PRANA-Design Blog

A jóga és a kényelem

2019.07.23 20:48
A jóga és a kényelem

Hiszen a megfelelő komfort érzet is hozzájárul az élményhez, amit a jóga ad. Komfortosan érezni magunkat kívül - belül. A jóga megtanít ellazulni, meditálni és ami a legfontosabb, megtanít önmagunkra összpontosítani.

a-legkivalobb-tonkolyhej-koleshej-es-rizshej-joga-parnak-es-meditacios-parnak-segitik-a-helyes-testtartast

A Prana-Design életében sok változás, legfőképpen jó változás és fejlődés zajlik épp. Elindult egy új brand kommunikáció és megközelítés.

Szeretnénk, ha a vásárlóink számára nem csak webshopként lennénk jelen. Szeretnénk adni az embereknek és értéket teremteni. A Prana-Design fő profilja a jóga és alvó párnák köré csoportosítható. Innen jött a jógaoktatókkal készített interjú sorozat ötlete, majd az ezt kiegészítő blog bejegyzések, amely által elsősorban a jóga különböző arcát szeretnénk megismertetni és közelebb vinni az emberekhez.

Sokat gondolkodtunk azon, hogy nekünk elsősorban mit ad és mit tanít a jóga. Úgy éreztük, hogy a legfontosabb és talán az első lépés a kényelem. Hiszen a minőségi jóga élmény teljesebb ha van hozzá megfelelő körülmény. Komfortosan érezni magunkat kívül – belül. A jóga megtanít ellazulni, meditálni és ami a legfontosabb, megtanít önmagunkra összpontosítani.

Ez nem jöhetne létre kényelmes fizikai helyzet és környezet nélkül. A Prana-Design ebben is hivatott segíteni, hogy nálunk mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb jóga párnát, meditációs párnát, tönkölyhéjjal, köleshéjjal, vagy akár rizshéjjal töltve, amely segítségével maximális kényelemben meditálhat.

a-legkivalobb-tonkolyhej-koleshej-es-rizshej-joga-parnak-es-meditacios-parnak-segitik-a-helyes-testtartast

A jóga henger párna és a kerek vagy félhold meditációs ülőpárna a leggyakrabban használt és a legkedveltebb eszköz, hiszen segít a helyes testtartás létrehozásában. Megfelelően alátámasztja a csípőt így segít az egyenes hátú ülésben. 

Különböző párnáink között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, hiszen a jóga és a meditáció is egyéni élmény, így az igények is egyéniek.

A meditációs ülőpárna a földön ülésnek, meditációnak elengedhetetlen kelléke ahhoz, hogy a medence megtámasztásával a gerincoszlop a nyakat is beleértve, egyenes tartásban legyen.  Formáját tekintve is lehet különböző az ülőpárna, a használati igényekhez igazodva.

kerek ülőpárna az alap pozíción kívül jól használható oldalára állítva is, és így a lábak közé véve, az úgynevezett japán ülés is könnyen elvégezhető, ami kímélőbb a térdeknek.

https://pranaparna.hu/spl/571904/KEREK-ULOPARNAK-ES-HUZATOK

A félhold ülőpárna megkönnyíti a boka helyzetét a lótusz ülésben, mert kényelmesebben elfér, valamint könnyebben vihetjük magunkkal ha elutazunk.

https://pranaparna.hu/spl/182684/FELHOLD-ULOPARNAK-ES-HUZATOK

A yoga henger használható üléshez is a csípő alátámasztására, de leginkább a hátmenti izmok, a gerinc megnyújtásához kitűnő segédeszköz. Az Iyengar jóga gyakorlásának fontos eszköze. Számos ászana gyakorlásának kiegészítője, legfőképpen az izmok pihentetése céljából használjuk.

https://pranaparna.hu/spl/770534/YOGA-HENGEREK-ES-HUZATOK

A zafuton egy meditációs ülő hely, amire tehetjük a meditációs ülőpárnánkat, ezáltal kényelmet biztosít a bokának és a térdeknek, amik megmenekülnek a kemény talaj nyomásától. A párnán üléshez a térdek legyenek stabilan a földön, a medence picit dőljön előre, így a gerincoszlop egyenes tud maradni. A lábtartásnál a teljes, vagy a fél lótusz pozitúra a cél, de amíg egyik sem megy, addig az ülőpárnát élére állítva a lábak közé véve, az úgynevezett japán ülés is alkalmazható a zafutonon is. 

https://pranaparna.hu/spl/152371/ZAFUTON-PARNAK-ES-HUZATOK

a-legkivalobb-tonkolyhej-koleshej-es-rizshej-joga-parnak-es-meditacios-parnak-segitik-a-helyes-testtartast