Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/153-3532

PRANA-Design Blog

Ilkó Péterrel beszélgettünk - interjú sorozat 4.

2019.09.14 08:42
 Ilkó Péterrel beszélgettünk - interjú sorozat 4.

Ilkó Péterrel beszélgettünk a jóga és az egészséges életmód kapcsolatáról. Arról, hogyan alakul ki az igény az emberben a változásra, és később hogyan válik életformává.

Mikor érezted úgy, hogy az üzleti világ már kevés neked?

Nem éreztem azt, hogy kevés, inkább 22 év után azt éreztem, hogy nem lehet „csak” ennyi, maga az Élet, mint sokat dolgozni, arra, hogy költsek, és pihenjek…

Melyik volt az a pont, amikor érezted, hogy az élet számodra több és máshol kell ezt keresned?

Akkor már 6 éve foglalkoztam meditációval, buddhizmussal, és 3 éve jógával, amikor az üzleti életből egy nyers vágással kiléptem. Adtam magamnak 3-4 hónapot a saját szülinapomon-mint ajándék-hogy MINDENT eladjak és új életet kezdjek. Ráadásul Ausztráliába mentem.

Nagyon összetett személyiség vagy, sokrétű érdeklődési körrel és tudással. Hogyan vált ez az új életforma hivatássá?

Mindenben a hitelességet keresem. A gyökerekig megyek el, és mindent a leghitelesebb forrástól tanulok meg, míg személyes tapasztalattá nem válik. Igy fejlesztettem magam, tanultam, utaztam, tapasztaltam…

Nem csak meditációval foglalkozol, hanem segítesz az embereknek egy teljesebb, egészségesebb életét kialakítani. Melyek azok a területek, amelyekben tudsz segíteni?

Táplálkozás, Étrend, Életmód tanácsadás, jógaoktatatás. Koncentrációnövelés, stresszcsökkentés…

Hogyan látod, a mai rohanó világunkban ténylegesen vagy igényük erre az embereknek, vagy néha közrejátszik az is hogy trendi egészségnek lenni ma?

Mindkettő szerintem. De alapja az, hogy mindenki érzi, ha baj van. Csak általában, már a „kopp” nál kezdenek el komolyan foglalkozni magukkal…addig sokan csak divatból talán…

Mit tanácsolnál azoknak, akik szeretnének változtatni, de még nem találtak meg azt a formát vagy azt az embert aki irányt mutatni nekik?

Próbálkozzanak: nézzék meg élőben a tanítót, vagy a weboldalon, és olvassanak róla. Milyen benyomást ad egy kép, ha ránéz, mit ír magáról? Mennyire hiteles az „útja”

Milyen elveken alapszik a Makeeathappen?

Alapvetően a HITELESSÉG, TAPASZTALÁS, INSPIRÁLÁS arra, hogy ha TESZEL ÉRTE ELÉRED.

Mi inspirált a létrehozásában?

A XXI-dik században digitális forumokon lehet elérni embereket. Szimplán platforfot hoztam létre, ami remélem sokakat megszólít. Lehet csak  egy Napi Mantrával/jótanáccsal, vagy egy Személyes Táplálkozás , Életmód tanácsadással, vagy egy Táborba való invitálással…ki tudhatja…

Számodra mi a legfontosabb szempont, amikor valaki hozzád fordul segítségért?

Hogy Ő is akarja „tolni a szekerét”, ne csak kívűlről várja a segítséget. Álljon bele.

A saját mindennapjaidban hogyan tartod meg az egyensúlyt?

Gyakorlással, tudásom fejlesztésével, önkorrekcióval, néhány ember tanácsaival…

Mi segít kikapcsolódni és feltöltődni?

A természet

Mire tanított meg ez az út amin jársz?

Kitartás, odaadás, elengedés, nem utolsósorban szeretetre

Milyen szempontból tekintesz másképp az életre?

Teljesen. Azt vallom a felkínálkozó lehetőségekkel kell tudni élni, megelégedni, figyelni a JEL-eket, JEL-en lenni, és úgy és ott élni boldogan, ahol vagyok.