Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/153-3532

PRANA-Design Blog

A jóga és a tudatos életmód

2019.08.17 10:52
A jóga és a tudatos életmód

A jóga és az egészséges életmód kéz a kézben járnak. A jóga önmagában egy olyan mozgásforma és lehetőség a kikapcsolódásra, amely az egészséges életre való igényünket is felerősíti.

A jóga nagyon sok belső és külső helyzetünkre rávilágít. A végső cél viszont mindig egy és ugyanaz: annyira leegyszerűsödni, hogy egyértelművé váljon, kik is vagyunk valójában. Nem mások, hanem magunk számára, hiszen a legnagyobb diszkomfort érzetet mindig az okozza, hogy időről időre elfeljtünk figyelni önmagunkra.

A kezdeti változásokat, mindig egy újabb és újabb átalakulás követi. Mondhatjuk azt is, hogy a jóga útja egy végeláthatatlan körforgás és mindegyik körben valami mást tanulunk. Magunkról, a világról, a másokhoz való viszonyunkról, az alap mintáinkról, és leginkább az egészről alkotott véleményünkről. Emellett természetesen az egészségről és az általa elérhető egyensúlyról is.

A mai világban az emberek csak akkor kezdenek el foglalkozni a jól látható és megkerülhetetlen problémákkal, amikor már nagy a baj. Az életmód váltás és az egészségtudatos életforma pontosan erre tanít meg: figyelni magunkra mindig és minden helyzetben. Sokaknak úgy tűnhet, hogy ez sok erőfeszítéssel jár, valójában csak VÉGRE figyelnünk kell magunkra és ez nem lehet teher, igaz?

A tudatos táplálkozást és mozgást meghálálja a testünk, a meditációnak örvend a lelkünk, a stresszcsökkentés által egyre több mindent ki tudunk hozni magunkból és mindezt összehangolva egy teljesebb, és harmonikusabb élethez kerülünk közel. A jóga egy mozdulattal segít hozzá mindehhez úgy, hogy közben minden egyes alkalommal újjászületünk.